Maxrestaurant home 1

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iCottinforno

QUALITY AND TRADITION OF OUR PRODUCTS SINCE 1986

``Since I was young, I have always worked, I started in my parents’ dairy business and after in cheese trading.
At the age of 53 I had the crazy idea of manufacturing cooked hams, together with my wife, who has always supported my decisions. In 1986 we started our own company, I Cottinforno.
With many sacrifices, debits and sleepless nights, we continued our project, which slowly has gifted us with many satisfactions.
In 2001 we moved from the old building, which we rented, to the new plant in our town S. Andrea Bagni.
Unfortunately, my wife passed away before we opened the plant and see it finished.
With my heart full of pain and my sleeves rolled up I continued to work together with my daughters to carry forward the dream my wife and I had. In the company today we are: myself, Marianna, her companion, our employees, all people who live nearby.
I have always worked with commitment and passion, and in bad times I have never been discouraged, and today, I work in the company and I try to convey all my values and my experience to my daughter and our employees. ``

Antonio Vergalli

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Our Specialties

COOKED AND ROASTED HAMES

The range of products offered by I Cottinforno boasts a wide range of cooked and roasted hams. The company is specialized in the processing of pork meat and uses traditional production techniques, based on the choice of high quality selected meat and in compliance with the health standards of the European Community.

L’Antonio

L’Antonio

Heavy thigh, flavored with a delicate brine to enhance the natural taste of the meat. It is tied by hand and cooked slowly at high temperatures.

La Rosa di

La Rosa di

Cooked Bacon, flavored with selected spices that make it unique to the taste. A delicious enchantment of aromas discovered by Mr. Antonio Vergalli.

Il Gran Arrosto

Il Gran Arrosto

Boneless roast ham, with bone shank inside. Delicate taste and natural browning, ideal for slicing with a knife. To be enjoyed both cold or hot.

Our numbers

Synonymous with experience

 
PROSCIUTTI ANNUI
 
ANNI DI ESPERIENZA
 
MQ DI STABILIMENTO

Workmanship Phases

Le fasi di lavorazione

DALLA MATERIA PRIMA ALLA TAVOLA

La prima fase della lavorazione di un cotto è l’arrivo della materia prima, cosce suine selezionate e mantenute costantemente a temperatura controllata.

La carne viene visionata, selezionata e successivamente stoccata in celle frigorifere.

Una volta siringate le cosce vengono messe in grosse zangole, praticamente delle massaggiatrici che permettono alla carne di intenerirsi e insaporirsi tutto a temperature rigorosamente controllate.

LA SIRINGATURA

La seconda fase è la siringatura, l’iniezione nelle cosce degli aromi e dei sapori, questo passaggio è molto importante perché ogni cottificio ha la sua ricetta segreta che poi conferirà al prosciutto cotto le sue caratteristiche di unicità di prodotto.

Una volta siringate le cosce vengono messe in grosse zangole, praticamente delle massaggiatrici che permettono alla carne di intenerirsi e insaporirsi tutto a temperature rigorosamente controllate.

LA FORMA DELLA COSCIA

Una volta massaggiate, le cosce sono pronte per essere stampate, la coscia viene rifinita e posizionato in appositi stampi per darle la forma che poi vedremo nelle nostre gastronomie.

Ed ora sono pronte per essere cotte, una volta che le cosce saranno cotte verranno tolte dallo stampo e confezionate in apposite buste, subiranno un processo di pastorizzazione e successivamente verranno stoccate in magazzino pronte per essere spedite. Ogni prodotto ha il suo packaging, oggi oltre ai cotti vantiamo la linea delle specialità arrosto.

I nostri Clienti, la miglior Garanzia

TESTIMONIALS

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IN THE KITCHEN